سیدمحمدحسینی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از دو سال پیش پیگیری برای ثبت جهانی قنات روستای ابراهیم آباد اراک آغاز شده و سال گذشته نیز بازرس و نماینده سازمان یونسکو در استان حضور پیدا کرد تا اقدامات اولیه برای ثبت جهانی این اثر تاریخی آغاز شود.
وی افزود: با ثبت قنات ابراهیم آباد در سازمان یونسکو اولین میراث تاریخی این استان به ثبت جهانی می رسد و در صورت موافقت با ثبت جهانی، این بیستمین آثار تاریخی کشور است که در فهرست آثار تاریخی جهانی قرار می گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار داشت: تاریخچه این قنات به قرن ششم و هفتم هجری قمری و در واقع ۸۰۰ سال پیش بازمی گردد.
حسینی بیان داشت: پرونده این قنات سال گذشته برای قرار گرفتن در فهرست آثار مورد نظر برای ثبت جهانی ارسال شده و طبق روال حضور نماینده سازمان یونسکو برای بررسی وضعیت و آماده سازی آثار تاریخی برای ثبت جهانی از مراحل این فرایند بود که انجام شد.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی یادآور شد: در حال حاضر پیگیر آماده سازی و اقدامات اولیه برای ثبت جهانی سه اثر تاریخی دیگر استان شامل بازار تاریخی اراک، مسجد جامع ساوه و خانه تاریخی امام خمینی(ره) در خمین نیز هستیم.
وی اظهار داشت: از سه سال قبل ارسال پرونده قنات های ایران برای ثبت جهانی به یونسکو آغاز شد و در این راستا یازده قنات از میان ۳۲ هزار رشته قنات در ایران به عنوان قدیمی ترین قنات ها شناسایی شده اند.
حسینی بیان داشت: قنات ابراهیم آباد جزو قدیمی ترین قنات های کشور است و وجود تپه مربوط به دوره اشکانی و پیشینه روستاهای اطراف این قنات نشان از قدمت بالای آن دارد.
گفتنی است قنات ابراهیم آباد به طول یازده کیلومتر از کوه های هفتادقله اراک سرچشمه گرفته و تا روستای ابراهیم آباد ادامه می یابد و وجه ممیزه آن از سایر قنات ها پیشینه و قدمت تاریخی بالای آن است.
قنات ابراهیم آباد اراک در سال ۱۳۹۳ به عنوان اثر تاریخی ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما